دانستنی ها

مرجع معرفی برترین ها

دانستنی ها

مرجع معرفی برترین ها

علل سندروم درد پاتلوفمورال

پزشکان در مورد علل این سندروم مطمئن نیستند. اما این سندروم به این عوامل می تواند وابسته باشد:
  1. کار کشیدن بیش از حد:ورزش‌های پرشی و دویدن، فشار های مکرر به مفصل زانو وارد می کند که ممکن است باعث آسیب ناحیه زیرین کشکک زانو شود.   
  1. ضعف و عدم تعادل عضلات: درد پاتلوفمورال زمانی که عضلات اطراف ران و زانویتان نمی تواند کشکک زانو را به خوبی صاف و در یک ردیف قرار دهند ایجاد می شود. حرکات رو به داخل زانو در هنگام حرکت ورزشی اسکات یکی از دلایل این سندروم می باشد.
  2. ناهنجاری های مادرزادی: زمانی که فرد راستای طبیعی در استخوان های ران و ساق پا نداشته باشد ممکن است مکانیک زانو به هم ریخته و در نتیجه روند فرسایشی غضروف زیر کشکک به شدت تشدید یابد. همانند زانوی ضربدری و پرانتزی.
  3. آسیب و جراحت: ضربه به کشکک زانو مثل دررفتگی و یا شکستگی هم با سندروم مرتبط است.
  4. جراحی: جراحی زانو به ویژه جراحی ترمیمی رباط صلیبی قدامی با استفاده از پیوند تاندون پاتلا خودتان خطر ابتلا به سندروم درد پاتلوفمورال را افزایش می دهد.

نشانه‌ها و زمان مراجعه به دکتر

سندروم درد پاتلوفمورال معمولا منجر به دردی شدید و ملال آور در ناحیه جلوی زانویتان می شود. این درد ممکن است وقتی که از پله ها بالا و پایین می روید، زانو می زنید و یا قوز می کنید و یا با زانوی خم شده به مدت طولانی می نشینید، بد تر شود.
زمانی که درد زانو در مدت کوتاه چند روزه بهبود نیافت، باید به پزشک مراجعه کنید.

عوامل خطرناک این بیماری

عواملی که ضریب خطر را برای شما افزایش می دهد:

  • سن: این سندروم معمولا در جوانان و نوجوانان دیده می شود.
  • جنسیت: زنان دو برابر بیش از مردان در معرض ابتلا به این سندروم قرار دارند و این ممکن است به دلیل پهن بودن لگن در بانوان باشد که زاویه بین استخوان ها و مفصل زانو را افزایش می دهد.
  • ورزش های به خصوص: شرکت در ورزش های پرشی و دویدن، فشار مضاعفی را روی زانو ها وارد می آورد مخصوصا در زمانی که سطح تمرینات بالا می رود.

پیش‌گیری از درد پاتلوفمورال

گاهی اوقات زانو درد ناگهان بروز می کند، اما کار های مشخصی ممکن است به پیش‌گیری از درد کمک کند.

  • حفظ قدرت: عضلات چهار سر ران و دور کننده  ران قوی به تعادل زانو در طول فعالیت ها کمک می کند. اما از قوز کردن زیاد در طول فعالیت های بدن‌سازی خود اجتناب کنید.
  • پیش‌بینی و تنظیم تکنیک‌ها: از پزشک و یا فیزیوتراپیست خود بخواهید که ورزش های قدرتی و انعطافی را به شما آموزش دهد تا تکنیک های خود را برای چرخیدن، دویدن و پریدن بهبود دهید تا به کشکک زانو کمک کنید در جای خود به درستی حرکت کند. از همه مهم‌تر انجام ورزش های برای تقویت عضلات ران است که از فرو رفتن زانو رو به داخل هنگام اسکات یا پریدن از جایی و یا قدم برداشتن، جلوگیری می کند.
  • کم کردن وزن: اگر اضافه وزن دارید با کاهش آن به کم شدن فشار روی زانو کمک می کنید.
  • گرم کردن: قبل از دویدن و یا ورزش های دیگر، حدود 5 دقیقه با حرکاتی سبک بدن را گرم کنید. 
  • تمرینات کششی: با ورزش های کششی آرام انعطاف بدن را افزایش دهید.
  • کم کردن تدریجی شدت فعالیت‌ها: از تغییرات ناگهانی در شدت فعالیت هایتان بپرهیزید.
  • کفش‌های ورزشی مناسب: از این‌که کفشتان کاملا اندازه پایتان باشد و هرگونه ضربه حرکتی را جذب کند، اطمینان حاصل کنید. اگر کف پایتان صاف است از کفی استفاده کنید.

فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل را تنها از طب نو بخواهید.